На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в НС Илин

...
На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в НС Илин
Коментари Харесай

ББР ще представи във Варна и Бургас своята Програма за подкрепа на туризма

На 7 февруари председателят на Комисията по туризъм в Народно събрание Илин Димитров и изпълнителният шеф на Българската банка за развиване Владимир Георгиев ще се срещнат с представители на туристическия отрасъл във Варна и Бургас, с цел да обсъдят опциите за поддръжка на засегнатия от рецесията бранш. 

Миналогодишният летен сезон бе регистриран като сполучлив за морския ни туризъм. Българите избраха родното море дружно с туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел и Румъния. Статистиката сподели, че записаните 1,2 млн. места за настаняване са били заети в разгара на сезона. Въпреки това ограничаващите ограничения против пандемията не престават да въздействат отрицателно на работещите в бранша само че туризма. 

Изпълнителният шеф на ББР Владимир Георгиев ще показа опциите за поддръжка на сектора с ликвидни средства. Освен специфичната стратегия, ориентирана към хотелиерството и ресторантьорството, ББР може да предложи и други профилирани финансови артикули при преференциални условия, като да вземем за пример помощ за създаване на фотоволтаици за дребните и междинните компании.

Срещата във Варна стартира от 10:30 ч. в хотел " Интернационал ", а в Бургас ще се състои от 14:40 ч. в хотел " България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР